Ψηφιακή Πανοραμική Ακτινογραφία / Τομογραφία

7

Η ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία χρησιμοποιείται εκτεταμένα για την αρχική απεικόνιση ολόκληρης της στοματογναθοπροσωπικής περιοχής. Αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνολογία CCD (Charge-Coupled Device, CCD, διάταξη συζευγμένων φορτίων). Επίσης χρησιμοποιείται για την καταγραφή της εικόνας ειδικός αισθητήρας CCD και η δημιουργία της βασίζεται στο σχηματισμό ηλεκτρικών φορτίων σε κάθε στοιχειώδη μονάδα (pixel) του αισθητήρα.

Orthoralix 9200 DDE

Direct Digital Evolution

Το Orthoralix 9200 DDE, το άμεσο ψηφιακό μοντέλο του πανοραμικού συστήματος Gendex Orthoralix 9200, παρέχει τη δυνατότητα ψηφιακής αποθήκευσης όλων των πανοραμικών, transcan και ειδικών προβολών σε πραγματικό χρόνο και την αναπαραγωγή τους σε υψηλή ψηφιακή ποιότητα στην οθόνη του υπολογιστή.

Γρήγορη διάγνωση- αξιόπιστη και ακριβής

Όπως και με το συμβατικό σύστημα, το σύστημα τοποθέτησης του ασθενούς και ο αυτόματος έλεγχος ακτινοβόλησης παρέχει τη δυνατότητα λήψης ακτινογραφικών εικόνων υψηλής ποιότητας εύκολα και αξιόπιστα. Η ψηφιακή απεικόνιση ελαχιστοποιεί τη δόση της ακτινοβολίας και βελτιστοποιεί την άμεση διάγνωση.

Θέση του ασθενούς

Ένα μηχανοκίνητο σύστημα τοποθέτησης με τρεις δέσμες LASER εξασφαλίζει την κατάλληλη προσαρμογή της θέσης της κεφαλής του ασθενούς σύμφωνα με σταθερές ανατομικές παραμέτρους για maximum ακρίβεια της θέσης ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Automatic emission control (AEC)

Για τη maximum διαγνωστική ποιότητα, το Orthoralix 9200 DDE διαθέτει αυτόματο έλεγχο εκπομπής. Ο σένσορας ανιχνεύει την προσπίπτουσα δόση ακτινοβολίας-Χ και διορθώνει εάν χρειαστεί την προεπιλεγμένη ρύθμιση ποσότητας ακτινοβολίας ώστε να ανταποκρίνεται στο ποσό που απορροφά ο κάθε ασθενής. Έτσι επιτυγχάνεται μια ιδανική, ισορροπημένη αναλογία πυκνότητας και αντίθεσης της εικόνας.  

FaLang translation system by Faboba