Αθλητική οδοντιατρική

Αθλητική οδοντιατρική

Στόχος της είναι η θεραπεία και η πρόληψη των τραυματισμών του προσώπου και του στόματος από αθλητικές δραστηριότητες. Οι προστατευτικοί νάρθηκες (mouthguards) αποτελούν βασικό εξοπλισμό για αθλητές όλων των ηλικιών. Κατασκευάζουμε και τοποθετούμε εξατομικευμένους νάρθηκες στους αθλούμενους οι οποίοι προστατεύουν από κατάγματα και γενικότερες κακώσεις. Οι τρεις τύποι των προστατευτικών ναρθήκων οδοντοστοιχίας είναι:

  • Οι προκατασκευασμένοι προστατευτικοί νάρθηκες του εμπορίου που είναι έτοιμοι για χρήση. Διατίθενται σε τρία μεγέθη και πωλούνται σε καταστήματα αθλητικών ειδών. Παρέχουν χαμηλή προστασία έως και καθόλου, φθείρονται εύκολα και χρειάζονται συχνά αντικατάσταση.
  • Οι προστατευτικοί νάρθηκες από θερμοπλαστικό υλικό.

Πρόκειται για νάρθηκες οι οποίοι προσαρμόζονται καλύτερα στα δόντια από τους προηγούμενους, μιας και ο νάρθηκας ζεσταίνεται αρχικά σε βραστό νερό και στη συνέχεια τον βάζουμε στο στόμα και δαγκώνουμε μέχρι να κρυώσει. Αυτού του τύπου οι νάρθηκες είναι πιο καλοί από τους προκατασκευασμένους αλλά και πάλι δεν εξασφαλίζουν κάτι το ιδανικό, αφού είναι δυνατό να καταστραφούν έπειτα από ένα βίαιο δάγκωμα κατά τη διάρκεια ενός τραυματισμού.

  • Προστατευτικοί νάρθηκες οδοντοστοιχίας κατά παραγγελία

mouthguard infographic

Αυτός ο τύπος κατασκευάζεται αποκλειστικά για εσάς στο ιατρείο και παρέχει την πιο άνετη εφαρμογή και την καλύτερη προστασία. Ο οδοντίατρός σας δημιουργεί ένα αποτύπωμα (καλούπι) των δοντιών σας και στη συνέχεια κατασκευάζει τον προστατευτικό νάρθηκα πάνω στο καλούπι της οδοντοστοιχίας σας. Ο νάρθηκας αυτός είναι εντελώς άοσμος και υποαλλεργικός, δεν ενοχλεί κατά την αναπνοή, μπορεί να κατασκευαστεί σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, και προσφέρει άριστη προστασία αφού απορροφά όλους τους κραδασμούς κατά τη στιγμή του χτυπήματος, προστατεύοντας έτσι τα δόντια που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν υποστεί κάταγμα-τραυματισμό.

FaLang translation system by Faboba